September 2019
Voor de derde keer op rij Dag van de Maaltijdbezorger 

Trek, maar geen zin om de keukenprins(es) uit te hangen? Anno 2019 fikst menig Nederlander zijn maaltijd met slechts één druk op de knop. Vanaf het moment dat er een maaltijd besteld wordt, begint de maag al te knorren. Om nog maar te zwijgen over hét moment suprême waarop de bezorger aan de voordeur staat. We rukken de bestelling het liefst uit zijn handen om zo snel mogelijk op de bank neer te ploffen. Maar bedenk de volgende keer eens dat deze held door Nederlandse weersbuien heeft gereden om een glimlach op andermans gezicht te toveren. Door zijn harde inzet wordt de dag van menig harde werker een stuk aangenamer. Dus maak vandaag eens een praatje met je maaltijdbezorger en vraag naar zijn dag. Geloof het of niet, zijn verhalen kunnen de avond nóg leuker maken.

Bo(or)denvol leuke verhalen

Je kunt het je misschien niet voorstellen, maar bezorgers komen dagelijks in de meest grappige en soms bizarre situaties terecht. Geen bezorger die meer raar op staat te kijken bij het verzoek om een ommetje te maken voor sigaretten of condooms. Zelfs de vraag om even Pokémons te spotten onderweg naar het bezorgadres behoort tot de dagelijkse kost. Het lijkt een cliché, maar het komt écht voor dat klanten hun deur openen met druipend haar en gewikkeld in een schaars handdoekje. En mandarijnen en stukjes taart dienen volgens vele bestellers als welverdiend fooitje. Al met al fungeren maaltijdbezorgers als meer dan alleen een koerier voor vers bereidde maaltijden.

Dag van de Maaltijdbezorger voor de derde keer op rij

Vandaag is het voor de derde keer op rij de Dag van de Maaltijdbezorger. Een dag die in 2017 in het leven werd geroepen door de Nederlandse Vereniging van Maaltijdbezorgers. Het doel van deze dag is maaltijdbezorgers en hun werk eens in een positief daglicht te zetten. Dit jaar doet de vereniging dat door mensen op te roepen een praatje te maken met hun maaltijdbezorger. Want, zo zegt de vereniging, maaltijdbezorger rijden rond met de leukste verhalen op zak! Dus, vraag je een maaltijdbezorger naar zijn dag, dan kun je ervanuit uitgaan dat hij de sterkste verhalen op tafelt gooit!